2020

Programma 2020

Doopsgezinde kerk:

 1. Sonate in F voor 2 orgels Gaetano Piazza (1735-1815)
 2. Duett in F, opus 156 Josef Rheinberger (1839-1901)
      (Carel van Aurich)
 3. Suite voor twee orgels Georg Friedrich Händel
      Allemande, Courante, (1685-1759)
      Sarabande, Chaconne
 4. Preludium in G Felix Mendelssohn Bartholdy
      (Henk Koster) (1809-1847)
 5. Concerto in C (2 orgels) Joseph Haydn
      Allegro, Menuet, (1732-1809)
      Finale-Allegro
 6. Allein Gott in der Höh sei Ehr Andreas Nicolaus Vetter
      (Adriaan Hoogendoorn) 1666-17340
 7. Toccata in G Theodore Dubois (1837-1924)
      (Carel van Aurich)

RK kerk

Capricio

De Dames Zingen
Ave Generosa Hildegard von Bingen/Ola Gjeilo
Mary did You know Mark Lowry/Buddy Green in een bewerking van Olga Karelova
Mayn rue-platz Morris Rosenfeld/vrij n AquaBella arr. Pieter Kole

Capricio

Koepelkerk

 1. Trumpet Voluntary Henry Purcell
      (1658 - 1695)
 2. Ballo del Granduca Jan Pietersz. Sweelinck
      (1562 - 1621)
 3. Rondeau uit Sinfonies Jean Joseph Mouret
      De Fanfares (1682 - 1738)
 4. Rondo allegretto Christian Friedrich Ruppe
      (1753 - 1826)
 5. A Trumpet Minuet Alfred Hollins
      (1865 - 1942)
 6. Boléro de Concert, Louis James Alfred Léfébure-Wély
      opus 166 (1817 - 1869)
 7. Suite in D Georg Friedrich Händel
      (1685 - 1759)


Carel van Aurich

studeerde orgel bij Wim van Beek aan het conservatorium te Groningen. In 1981 behaalde hij het diploma Uitvoerend Musicus. Hij was docent aan de muziekscholen te Haren en Leek. Carel is organist van de PKN-Kerk De Fontein te Groningen en de Protestantse (voormalige Hervormde) kerk te Garmerwolde

Henk Koster

heeft muzieklessen gevolgd op de Gemeentelijke Muziekschool te H-S. Daarna studeerde hij orgel bij Johan Beeftink en piano bij Gerben Makkes van der Deijl en Peter Berman aan het Prins Claus Conservatorium, te Groningen.
Voor beide instrumenten behaalde hij het DM diploma (Docerend-Musicus). Lange tijd was hij als piano- en orgeldocent verbonden aan de muziekschool Noord Groningen.
Momenteel geeft hij privéles orgel en piano, begeleid koren en instrumentalisten.

Adriaan Hoogendoorn

heeft orgel les gehad van mevr. Witzier in Groot-Ammers, van Kees v Eersel uit Goes, van Tony Rozendaal in Papendrecht
en is 37 jaar als organist werkzaam geweest is de vrijgemaakte gereformeerde kerken van achtereenvolgend Langerak, Krimpen aan den IJssel, Ede, Daalerveen en Waddinxveen.

Clarinet Orkest “Capriccio”

In 1989 is het Capriccio Clarinet Orchestra opgericht door dirigent John de Beer.
Dit betekent dat al weer 30 jaar, (oud)leerlingen van het Clockhuys Centrum voor Kunst en Cultuur in Haren en het Kielzog Kunstencentrum in Hoogezand met heel veel plezier repeteren om overal concerten te geven.

Inderdaad, overal, want in die 30 jaar heeft het orkest op uitnodiging vele concerten gegeven, zowel in Nederland als ook in het buitenland. Er zijn concertreizen gemaakt naar West-Europese landen, maar ook naar Hongarije, Australië, Rusland en Japan.
In die zin is het orkest met recht een visitekaartje voor het muziekonderwijs in onze regio. Nu, na 30 jaar is het orkest nog steeds springlevend en vol ambitie.

"De Dames Zingen"

Is een vocal group van zes vrouwen en bestaat sinds september 2016. We houden enorm van zingen, ieder van ons doet dat al ruim twintig jaar in koorverband. Onze muziek valt te omschrijven als ‘klassiek met een knipoog’; klassiekers en klassieke muziek. We zingen voornamelijk a capella.
Soms wordt een arrangement speciaal voor ons gemaakt en anders worden de arrangementen op onze stemmen afgestemd door Olga Karelova en Trijnie Dijkhuizen.
Er wordt regelmatig opgetreden: afgelopen jaar hebben we gezongen op Pedaal Vocaal in Zeegse en Schipborg, en waren we te gast op het High Tea concert van OBK EigenWijs in Zuidlaarderveen

Eeuwe Zijlstra

Eeuwe Zijlstra heeft de opleidingen docerend musicus orgel (bachelor), uitvoerend musicus orgel (master) en kerkmuziek en koordirectie voltooid aan de conservatoria van Groningen, Alkmaar en Leeuwarden. Hij kreeg les van onder andere Jos van der Kooy, Wim van Beek en Rein Ferwerda. Daarnaast volgde hij vele masterclasses, waaronder bij Hans Haselböck en Anders Bondeman. Eeuwe is organist in onder meer de Grote Kerk in Harlingen, waar hij het Hinszorgel bespeelt, en in de Doopsgezinde kerk in Groningen. Verder is hij werkzaam in het cultuurcentrum De oosterpoort en is hij adviseur van de kunstraad Groningen. Eeuwe verzorgt regelmatig concerten op het orgel in Krewerd dat wereldwijd gezien tot de zeer weinige nog bespeelbare orgels uit de late Middeleeuwen behoort. Als adviseur voor het orgelbeleid werkt hij voor de gemeente Groningen en is hij tevens als adviseur klassieke muziek verbonden aan de Kunstraad Groningen.

Jan Vermaning

Jan Vermaning studeerde aan het Prins Claus Conservatorium trompet bij Freddy Grin en Auke van der Merk, alsmede orkestdirectie bij Zsolt Deaky. Als trompettist is hij verbonden aan het Noord Nederlands Orkest. Sinds 2001 is hij initiator, artistiek leider en dirigent van het Frysk Blazers Ensemble en het Chamber Music Consort. Talloze kamermuziekprojecten alsmede groot Symfonische projecten zijn de revue gepasseerd. Hij volgde verder directielessen bij Jacek Kaspszyk en Viktor Liberman. Sinds april 2007 heeft hij in samenwerking met de violiste Anita Jongerman (concertmeester) het Nationaal Symfonisch Kamerorkest opgericht. In 2015 maakte hij als dirigent zijn debuut bij het Athens State Orchestra, alwaar hij met internationale operazangerswww.facebook.com/DrieKerkenConcertSappemeer